Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Αυξάνεται η ευθύνη του λιμεναρχείου Σκιάθου

Περισσότερες αρμοδιότητες θα αποκτήσει το λιμεναρχείο Σκιάθου εξαιτίας του Καλλικρατικού νόμου στο λιμενικό σώμα, σύμφωνα με το λιμενάρχη Σκοπέλου, κ. Γεώργιο Γκάρα.
Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ
Παρ’ όλο που δεν θα μειωθεί το προσωπικό στη Σκόπελο και στην Αλόννησο, η Σκιάθος θα αποκτήσει περισσότερη δουλειά καθώς διάφορες υπηρεσίες θα μετατεθούν στο λιμεναρχείο Σκιάθου στο οποίο θα υπάγεται το λιμενικό τμήμα Σκοπέλου, το φυλάκιο της Γλώσσας και ο λιμενικός σταθμός Αλοννήσου.
Σύμφωνα με το νέο νόμο που θα ισχύσει από την 1ηΣεπτέμβρη στο λιμενικό σώμα, το λιμεναρχείο Σκοπέλου υποβαθμίζεται σε λιμενικό τμήμα, ο λιμενικός σταθμός Γλώσσας σε φυλάκιο και το υπολιμεναρχείο Αλοννήσου σε λιμενικό σταθμό. Το φυλάκιο της Γλώσσας, ωστόσο, θα παραμείνει στη δικαιοδοσία του λιμενικού τμήματος της Σκοπέλου
.
Με το υπάρχον προσωπικό
Ο λιμενάρχης Σκοπέλου ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως ο αριθμός του προσωπικού τόσο του λιμεναρχείου Σκοπέλου και του λιμενικού σταθμού Γλώσσας όσο και του υπολιμεναρχείου Αλοννήσου δεν πρόκειται να μειωθεί.
Συγκεκριμένα, στο λιμενικό τμήμα της Σκοπέλου θα υπηρετούν 23 άνδρες, στο φυλάκιο της Γλώσσας θα μείνουν 7 και στο λιμενικό σταθμό Αλοννήσου θα υπηρετούν 9 άτομα.
Εκτός από το προσωπικό, στα ίδια λιμάνια θα μείνουν και τα σκάφη του λιμενικού που εξυπηρετούν τα συγκεκριμένα νησιά. Στο λιμάνι της Σκοπέλου θα παραμείνει το περιπολικό του Λ.Σ. και στη Γλώσσα θα παραμείνει το φουσκωτό σκάφος του λιμενικού προκειμένου να επεμβαίνουν άμεσα στο καθήκον τους.
Αρμοδιότητες στη Σκιάθο
Ο κ. Γκάρας πρόσθεσε ότι το λιμεναρχείο Σκιάθου στο οποίο θα υπάγονται οι λιμενικές υπηρεσίες της Σκοπέλου και της Αλοννήσου θα επιφορτιστεί με περισσότερες αρμοδιότητες.
Μία από τις σπουδαιότερες υπηρεσίες που αλλάζουν νησί και μεταφέρονται από τη Σκόπελο στη Σκιάθο είναι το κλιμάκιο επιθεωρήσεων. Ετσι, σε περίπτωση που χρειαστεί ένα πλοίο να επιθεωρηθεί από το κλιμάκιο θα περιμένει τη μετάβαση των επιθεωρητών από τη Σκιάθο.
Επίσης, από το λιμεναρχείο Σκιάθου θα διενεργούνται οι εξετάσεις χειριστών ταχυπλόων ενώ, επίσης, θα εκδίδονται και οι άδειες πηδαλιούχων. Οι αποφάσεις προστίμων και τα νηολόγια θα αποτελούν και αυτά αρμοδιότητες του λιμεναρχείου Σκιάθου.
Ο λιμενάρχης Σκοπέλου, κ. Γεώργιος Γκάρας, δήλωσε πως ό,τι δυσλειτουργίες προκύψουν με το νέο νόμο, θα εξετασθούν από το υπουργείο.
Την ίδια διαβεβαίωση έλαβαν και ο νυν δήμαρχος Σκοπέλου, κ. Γιώργος Μιχελής, και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος του νησιού, κ. Χρήστος Βασιλούδης, στη συνάντηση που είχαν με τους γενικούς γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου στις 24 Ιουνίου, όπου εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για την εξυπηρέτηση της Σκοπέλου σχετικά με την Καλλικρατική οργάνωση των υπηρεσιών του λιμενικού σώματος και τη διαφωνία τους για την υποβάθμιση των λιμενικών υπηρεσιών του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου