Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Επίσκεψη σε Λιμενική Αρχή Στομίου και συνάντηση με το μέλος της ΝΔ Αξιώτη Ελένη.

Πραγματοποιήθηκε την 21-08-2014 επίσκεψη της ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος στη Λιμενική Αρχή Στομίου όπου και συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα που προέκυψαν μετά την κατάργηση της υπηρεσίας ως Λ/Σ και την λειτουργία της ως Λ/Φ υπαγόμενο στο Λ/Τ Αγιοκάμπου.

Παρούσα στην επίσκεψη ήταν και η κ.Αξιώτη Ελένη μέλος της ΝΔ προκειμένου να ενημερωθεί από εμάς για τη νέα τάξη πραγμάτων σύμφωνα με την οποία αδρανοποιείται το Λιμενικό Σώμα στο Νομό Λαρίσης .


Η κ.Αξιώτη είχε συνάντηση και με τους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την τροπή που πήρε η υπόθεση της υπηρεσίας του Στομίου καθώς όπως φαίνεται η λειτουργία της στη μορφή που θα προκύψει δεν έχει να προσφέρει σχεδόν τίποτα στην περιοχή .

Η προβλεπόμενη οργανική σύνθεση του Λ/Τα Αγιοκάμπου με 8 στελέχη μόνο καθιστούν αδύνατη την στελέχωση της Υπηρεσίας του Στομίου ώστε να ανταποκρίνεται με αξιοπρέπεια στις νέες απαιτήσεις .

Εκφράσαμε την καχυποψία μας για την  αντίδραση των τοπικών φορέων και των Βουλευτών της περιοχής καθώς άπαντες ήταν ενήμεροι για τις ενέργειες μας (από το 2012) καθώς με συχνές επισκέψεις σε όλους και με συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ δώσουμε δημοσιότητα και διάσταση για τη σοβαρότητα της κατάργησης του Λ/Σ Στομίου στα πλαίσια του Καλλικράτη.

Αναφέραμε ως μόνη σοβαρή λύση την ενίσχυση του Λ/Τ Αγιοκάμπου με το προσωπικό και τα μέσα της Λιμενικής Αρχής Στομίου προκειμένου να καταστεί δυνατό να λειτουργεί το Λ/Φ Στομίου επί 24ωρου βάσεως καθώς αποτελεί ανάγκη και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας  .


Ευελπιστούμε σε αυτό το αλαλούμ των καταργήσεων Λιμενικών αρχών και οργανικών θέσεων να διατηρηθεί το αξιόμαχο και το αξιοπρεπές του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ και των στελεχών του προκειμένου να συνεχίζουν να προσφέρουν αδιάλειπτα προστασία στη Χώρα και ασφάλεια στον πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου