Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Mεγάλη επιτυχία του Κ.Λ.Βόλου- Είχε στήσει στο σπίτι του αυτοσχέδιες δεξαμενές με όστρακα – Κατασχέθηκαν πάνω από 30κ.

Ολόκληρο αυτοσχέδιο εξοπλισμό χωρίς τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις είχε στήσει στο σπίτι του στο Σέσκλο ένας επαγγελματίας αλιέας περίπου 60 χρονών, ο οποίο προσήχθη χθες το βράδυ μετά από συντονισμένη επιχείρηση οργάνων του Λιμεναρχείου Βόλου, για σωρεία υγειονομικών κι όχι μόνο παραβάσεων.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών από όργανα του Λιμεναρχείου Βόλου, στήθηκε επιχείρηση και χθες γύρω στις 6 το απόγευμα εντοπίστηκε το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος και 60χρονος αλιέας στο Χορευτό που είχε γυρίσει από την ψαριά του. Ο αλιέας τοποθέτησε τα αλιεύματα σε πλαστικές σακούλες για να τα μεταφέρει στο σπίτι του στο Σέσκλο, χωρίς να τηρεί τις προβλεπόμενες από το Νόμο υγειονομικές διατάξεις. Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι Λιμενικοί εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, 70κ. δίχτυα για μαλάκια – γυαλιστερές, 20κ. φούσκες και τέσσερα στρείδια (απαγορευμένο προς αλίευση είδος). 

Στη συνέχεια παρουσία δικαστικού λειτουργού και υπαλλήλων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, όργανα του Λιμεναρχείου πραγματοποίησαν έλεγχο και στο σπίτι του αλιέα στο Σέσκλο. Εκεί διαπίστωσαν ότι ο 60χρονος είχε στήσει παράνομα και χωρίς άδειες, 11 αυτοσχέδιες δεξαμενές οξυγόνωσης θαλάσσιου νερού όπου θα τοποθετούσε τα αλιεύματά του, εντός των οποίων βρέθηκαν 10κ. γυαλιστερές. Ο αλιέας υποστήριξε ότι θα προωθούσε τα αλιεύματα προς πώληση και στα δεξαμενές τα συντηρούσε μέχρι να τα πουλήσει. 
Επιπλέον στο αλιευτικό του σκάφος οστρακοαλιείας εντοπίστηκαν από λιμενικούς μετατροπές στις οποίες είχε προχωρήσει ο 60χρονος προκειμένου να αυξήσει την ιπποδύναμη του σκάφους του. Ο αλιέας προσήχθη στο Λιμεναρχείο Βόλου, ενώ σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του μετά την βεβαίωση των παραβάσεων που θα γίνει από τοΛιμεναρχείο και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες.
Αναστασία Φύσσα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου