Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

ΟΧΙ στον αιφνίδιο θάνατο των ταμείων .

Την Τετάρτη 6-08-14 ψηφίζεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα αποτελέσει την ταφόπλακα στο ταμεία ΤΑΛΣ και ΜΤΝ .
Δεν θα χαρακτηρίζαμε τυχαία την χρονική συγκυρία της εφαρμογής της μνημονικής δέσμευσης των αλλαγών που επίκεινται στα ταμεία μας καθώς ενεργοποιήθηκαν την ίδια περίοδο κατά την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώθηκε να επιστρέψει ,αναδρομικά, στους ένστολους τα ποσά που περικόπηκαν από 1-8-12 με το Μνημόνιο ΙΙΙ.
Στις τροποποιήσεις του  άρθρου  221 όπως κατατέθηκε προς ψήφιση ,είναι έκδηλη η πρόθεση της κυβέρνησης να ρίξει  ΄΄στάχτη στα μάτια΄΄ όλων όσων προσπαθούν έστω και την ύστατη στιγμή να περισώσουν τους κόπους και τις θυσίες των ένστολων και δη των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που εδώ και πολλά έτη με λελογισμένη και χρηστή διαχείριση κατάφεραν να καταστήσουν το ΤΑΛΣ και το ΜΤΝ ως υποδειγματικά και μακροχρόνια αποδοτικά , βιώσιμα ταμεία.

Η  «ρήτρα αξιόμαχου» και « η εφαρμογή των αλλαγών σε βάθος χρόνου » αποτελούν εκφράσεις που καταδεικνύουν την ξεκάθαρη πρόθεση της κυβέρνησης να περιπαίξει τους εργαζόμενους στο Λιμενικό Σώμα –Ελληνική Ακτοφυλακή .
 Η σωτήρια λύση της  δυνατότητας μετατροπής του ΤΑΛΣ σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου υποχρεωτικής ασφάλισης (επαγγελματικό ταμείο) αλλά και τα όσα διέπουν μία τέτοια ασφαλιστική αλλαγή μόνο ως ανακάλυψη δεν μπορεί να χαρακτηριστούν προκαλώντας τεράστια ερωτηματικά για το αν τα πλεονεκτήματα θα είναι περισσότερα των μειονεκτημάτων .
·         Δυστυχώς για όσους παίζουν παιχνίδια πίσω από τις πλάτες μας η απάντησή μας θα είναι δυναμική .
·         Δεν θα ανεχτούμε τον εμπαιγμό.
·         Δεν θα συνηγορήσουμε σε καμία συμφωνία ΄΄κάτω από το τραπέζι΄΄.
·         Απαιτούμε από όλους τους συνδιαλεγόμενους ξεκάθαρες κουβέντες για την πραγματική διάσταση των πραγμάτων.
·         Θεωρούμε επιτακτική την διασφάλιση της ισότητας και της ισονομίας των ασφαλιστικών μας πόρων μέσα από αναλογιστική μελέτη διαχρονικής πορείας και βιωσιμότητας που θα αποτελέσει της βάση της οικονομικής αναλογικότητας και για τα στελέχη που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν μετά από πολλά χρόνια .
·         Θέτουμε τους πάντες προ των ευθυνών τους για όσα προκύψουν μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και ευελπιστούμε σε ενημέρωση χωρίς κενά και παραλείψεις.
Συμμετέχουμε στην  ένστολη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 06-08-2014 στην Αθήνα με μοναδικό αίτημα μας την απόσυρση του άρθρου 221 .
Τα ταμεία μας αποτελούν την κληρονομιά που μας παραδόθηκε από παλαιότερα στελέχη και εμείς οφείλουμε με την σειρά μας να τα παραδώσουμε υγιή και βιώσιμα στους συναδέλφους που θα ακολουθήσουν.
Υπερασπίζοντας την αρχή του υγιούς Συνδικαλισμού της αλήθειας και της δικαιοσύνης ως ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος οφείλουμε να αγωνιστούμε σθεναρά και μη να χαρίσουμε ούτε το ελάχιστο των κόπων και του αγώνα μας σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν την ανιδιοτελή και χωρίς ανταλλάγματα προσφορά μας.   

                                          Ο Πρόεδρος                       Ο Γ.Γραμματέας
Κυράνης Κων/νος              Μπρουσοβάνας Αλέξανδρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου